page contents
Dutchhelmets.nl
Werkgroep

Werkgroep De Nederlandse helm


Uit gezamelijke interesse kwamen in 2011 enkele verzamelaars van helmen bijeen om vragen en kennis aangaande de Nederlandse helm onderling te delen.


Vanuit deze gezamelijke interesse is op 26 februari 2012 een werkgroep ontstaan met als doel kennis en krachten te bundelen, om zo antwoord te geven op de vragen die de werkgroep leden hadden.

Zaterdag 12 mei 2012 werd gestart met onderzoek en het schrijven van een nieuwe boek over de Nederlandse helm, dat een vroeger verschenen boek van Kevin de Joode moest gaan opvolgen.


Uiteindelijk heeft het onderzoek door de werkgroep ruim 7 jaar geduurd waarbij vele archieven werden bezocht, maar ook verschillende technische onderzoeken werden uitgevoerd.

Dit onderzoek heeft geleid tot een prachtig en zeer uitgebreid boek over de Nederlandse stalen helm. Een boek waar de leden van de werkgroep trots op mogen zijn.


Het ontstaan van deze werkgroep heeft er toe geleid dat er een hecht gezelschap is ontstaan van helmenliefhebbers die diverse onderzoeken hebben verricht om zodoende antwoord en inzicht te krijgen in het ontstaan van de Nederlandse stalen helm.


U kunt dit geweldige boek bestellen door de onderstaande formulier in te vullen en te versturen. De kosten zijn €79,95 voor een boek plus €6,95 verzendkosten binnen Nederland (maximaal 4 boeken), totaal €86,90. Om naar het buitenland te verzenden of meer dan 4 boeken verzenden, krijgt u van ons de gewijzigde verzendkosten.

Na versturen nemen wij zo snel mogelijk contact met u op voor de verdere afhandeling.


 
 
 
 
 
Boek De Nederlandse stalen helm 1916-1992

De Nederlandse Stalen helm 1916-1992