Dutchhelmets.nl
Batlskin Viper P6N

Batlskin Viper P6N helmen


In augustus 2019 werd door Defensie een contract getekend met Revision* voor de aanschaf van ongeveer 48.800 gevechtshelmen van het model Batlskin Viper P6N, om de gevechtshelm m95 te vervangen. Met dit contract werden ook ongeveer 55.000 helmovertrekken aangekocht in NFP Green, NFP Tan en NFP White. Voor de instandhouding (reservedelen, aanvulling, vervanging en onderhoud) werd een raamovereenkomst gesloten die 15 jaar duur, tot het jaar 2034.


De P6N wordt specifiek geproduceerd voor het Nederlandse Krijgsmacht, gezien de strenge eisen die gesteld werden door Defensie. De P6N is lichter dan de m95, biedt een betere bescherming, is stabieler en heeft een betere draagcomfort. De P6N is aangekocht in 5 verschillende maten waardoor deze instelbaar is voor elk hoofdtype. Het binnenwerk is van het APEX Liner systeem.

De P6N is voorop voorzien van een Wilcox L4 shroud voor de bevestiging van een helderheidsversterker. Aan weerszijden van de helm zijn rails gemonteerd voor de bevestiging van lampen, camera's of andere accessoires. Ook zijn aan beide zijden bungees (elastieken) aangebracht voor de stabilisatie van een geplaatste helderheidsversterker. Bij de helm hoort verder een draagzak met onder andere een snelstartgids (Quick Reference Guide) en een set railadapters.


De P6N is uitgevoerd in de kleur NFP (Netherlands Fractal Pattern) MonoAverage en zijn standaard voorzien van een helmovertrek in NFP Green. Verder zullen helmovertrekken beschikbaar komen in NFP Tan en NFP White camouflage voor andere terrein en weersomstandigheden. Voor VN operaties komt een blauwe helmovertrek beschikbaar.

Op 27 januari 2021 hebben de eerste 40 militairen van 12 Infanteriebataljon in Schaarsbergen als eerste eenheid de nieuwe gevechtshelm P6N gekregen.


Er zijn ook 1750 P6N in het zwart geleverd voor de Koninklijke Marechaussee. Personeel van het eskadron Hoog Risico Beveiliging (HRB) en de Gewapende Beveiliging Burgerluchtvaart (GBB) op Schiphol zullen o.a. de P6N in het zwart uitgevoerd gaan dragen. In januari 2021 begon de uitgifte van de zwarte uitgevoerde P6N.* Vanaf september 2019, nadat het contract tussen Defensie en Revision werd getekend, veranderde de naam van Revision naar Galvion. Hierdoor zijn de helmen geleverd door Galvion en niet door Revision.


Gebruiksaanwijzing Batlskin Viper P6N van Revision uit 2018.